2013-01-17 10:03:52• hírek • Szatmár.ro

Dalszövegek 24 órán át az RMDSZ-nél

Immáron hagyományosnak nevezhető az RMDSZ Szatmár megyei szervezete által rendezett Felolvasó Maraton, amely rendezvénnyel a Magyar Kultúra Napja előtt tisztelegnek a szervezők.

Az RMDSZ mellett a tavaly még csak a maraton sikerességéért versekkel harcoló fiatalok már szervezőként vesznek részt a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács égisze alatt. A tavalyi eseménnyel ellentétben, most nem a magyar irodalom legszebb versei, hanem a szívükhöz valamiért közel álló magyar dalszövegek közül kell válogatniuk azoknak, akik részt szeretnének venni a huszonnégy órás eseményen.

A Magyar Kultúra Hetének alkalmából szervezett eseménysorozatba illesztett rendezvény január 25-én 12 órakor veszi kezdetét, s huszonnégy órával - s a szervezők reményei szerint megannyi tartalmas, versnek is beillő dalszöveg megismerésével - később, január 26-án délben ér véget. A rendezvény helyszíne az RMDSZ szatmárnémeti székháza (M. Viteazu utca 10. szám) alatt található Pinceklub, s a szervezők természetesen - az elmúlt évhez hasonlóan - szívesen látnak bárkit, aki fel szeretné olvasni ezúttal kedvenc dalszövegét vagy akár dalszövegeit, vagy csak eltöltene néhány órát versekkel felérő dalszövegeket olvasó fiatalok és felnőttek társaságában.

Amennyiben egy felolvasó szeretné, a szervezők a helyszínen megkeresik és kinyomtatják a kiválasztott dalszöveget.  A maratont követően Pataki Csaba, az RMDSZ megyei elnöke és szenátora, átadja a Fodor István Emlékdíjat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: